Όταν τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε όριο...

|
Ανήκω κι εγώ σε αυτούς που έχουν facebook. Σε αυτούς που τους παρακολουθεί η CIA, όπως λέει κι ο Σπύρος.
Εν γνώση μου το έχω και επίσης εν γνώση μου, ανέχομαι αυτά που "διαδραματίζονται" εκεί μέσα. Δε με ενοχλεί να βλέπουν οι άλλοι τις photo μου, δε με ενοχλεί να διαβάζουν τα status μου και τα διάφορα που ποστάρω. Δε με ενοχλεί να έχει 7.000.000 νέα στο newsfeed, δε με ενοχλούν τα πανηλίθια groups. Δε με ενοχλεί να με σχολιάζουν, άλλωστε δεν χρειάζονται το facebook για να το κάνουν. Δε με ενοχλεί τίποτα από όλα αυτά και τα άλλα τόσα.
Σήμερα όμως εξοργίστηκα. Εδώ και κανά μήνα, το facebook έγινε ο πληροφοριοδότης μου για γεγονότα που δυστυχώς πλέον τα μαθαίνεις από εκεί. Είχα μπει λοιπόν στο profile από μια φίλη, να ευχηθώ για τα γενέθλια της. Για να μη μακρυγορώ, συμπέρανα ότι η Χ. έχει "φύγει". Είναι εκεί, ψηλά. Αφού μου κόπηκαν 10 φορές τα πόδια και ακόμα αδυνατώ να το συνειδητοποιήσω, από εκείνη τη μέρα μπαίνω σχεδόν κάθε μέρα στο profile της. Μακάβριο, το ξέρω, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω γιατί το κάνω. Ίσως επειδή δεν πρόλαβα να τη γνωρίσω πολύ και προσπαθώ να τη μάθω μέσα από τα γραφόμενα άλλων.
Τελοσπάντων, δεν έχει σημασία... Αυτό που με έβγαλε από τα ρούχα μου, ήταν το "event" που πήρε το μάτι μου. ΈΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ???? ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΚΟΣΜΕ??? Διοργανώνεις event για τα 40ήμερα ενός ανθρώπου που έφυγε??? Είμαστε με τα καλά μας? Και άντε το κάνεις... Κοτσάρεις τη φωτογραφία του κηδειόσημου και επιβεβαιώνεις ότι είσαι ηλίθιος, προσκαλώντας στο event κι άλλα άτομα??? ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ? Και οι "καλεσμένοι" μπαίνουν και στη διαδικασία να απαντήσουν "might attend" ή "confirmed guests"??? ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ??
Τι να πω... Πραγματικά έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό. Δεν είναι τρόπος αυτός για να τιμάς και να θυμάσαι έναν άνθρωπο που είναι μακριά. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Πότε θα το καταλάβετε ασυνείδητοι facebook addicts?
Sorry για το ξέσπασμα, αλλά ΕΛΕΟΣ. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

Χριστινάκι, να'σαι καλά. Και να φωτίζεις τον ουρανό με το λαμπερό σου χαμόγελο. Γιατί σίγουρα μας βλέπεις και χαμογελάς.

Ν.

0 replies:

Post a Comment

...say what?